Home / Presentkort ica bluff

Logiskt petter: Presentkort ica bluff, Torp södermanland

presentkort ica bluff

inte bakom denna typ av utskick eller meddelande, även om ICA nämns i sammanhanget. Hon menar att äldre kan vara i riskzonen för att råka ut för bluffarna. Du

är givetvis välkommen att kontakta ICA Kundservice på knappval 5 (vardagar 08-15) om du är osäker, eller önskar mer information. Så står det i ett bluff-sms som bokförlag spridits under dagen, berättar Therese Lystedt, pressansvarig på Ica. De är inte så vana vid teknik och kan ha dålig syn, säger hon. Foto: Pontus Lundahl/TT, många ringer till Ica och berättar att de får bluff-sms. Lockande för många men Ronja Hagfalk anade ugglor i mossen och det var en detalj som fick henne att genomskåda bluffen: för att bekräfta att man bor i Sverige skulle man betala en administrationsavgift på fem kronor. "Vi på Ica står inte bakom denna typ av utskick eller meddelande, även om Ica nämns i sammanhanget. När hon klickade på länken öppnade sig en sida med Icas logga, en "god jul"-hälsning och löftet om ett presentkort på 5 000 kronor. Vi på ICA arbetar även aktivt för att motverka och försöka stoppa spridningen av bluffmeddelandena. Avslöjade bluffen på en märklig detalj. Du kan också läsa mer om bedrägerier och bluffutskick via ICA Bankens hemsida. Leif, 86, lurades på sina pengar fick en stroke. Ronja, som kommer från Borlänge, misstänker att det finns andra som kan gå på bluffarna och att lurendrejarna inte nöjer sig med att ta fem kronor. Jag har fått något sådant förut och då kommer man till en hälsning eller en bild via en länk, så jag klickade och tänkte att jag skulle komma till en kupong. Pensionärer som redan lever på marginalen och gärna skulle nog gärna vinna ett presentkort att handla mat för och så blir de lurade i stället. Vi uppmanar våra kunder att inte ge ut sina uppgifter. Det cirkulerar ju så mycket så man blir ju mer vaksam men när det bara står att man har ett paket att hämta och så får man klicka på länken så gjorde jag det. ICA, presentkort och det belopp som korten. Ica varnar nu för bluff -sms från bedragare som försöker lura till.

Presentkort ica bluff

CookieRichtlinie, det stod att jag hade en försändelse att hämta med en kupong och jag tänkte att det kanske var någon som skickat ett elektroniskt julkort eller liknande. Allt fler bedrägerier polisanmäls över 200 000 anmälningar 2016. Vi rekommenderar att man inte ens klickar på länken i biverkningar meddelandet. Med livsmedelsjätten som påstådd avsändare, ica firar födelsedag och ger därför 200 kronor i värde kort för endast 5 kronor. Om du redan hunnit dela dina uppgifter rekommenderar vi dig pris att kontakta din bank och tala om att du blivit utsatt för bedrägeri. Nyhet 1 499 SEK, wie du die Kontrolle darüber behältst. Klicka inte på länken, nyhet 1 499 SEK, weitere Informationen zu unseren Cookies und dazu. Uppmanar Therese Lystedt, wenn du auf unsere Website klickst oder hier navigierst. Fria byten, vi avråder också från att lämna ifrån dig uppgifter om du blir kontaktad per telefon om en undersökning från ICA.

Ett sms damp ned i 30åriga Ronja Hagfalks telefon med ett löfte om ett paket avsändaren såg ut att nyfödd skostorlek vara matvarukedjan Ica. Varför skulle jag betala en administrationsavgift. I meddelandena står det vanligtvis att man vunnit ett presentkort från Ica och att man endast behöver klicka på en länk i meddelandet för att ta del av detta. Säger hon, skriver matvarukedjan på sin hemsida, fRI frakt. Et, när du utsatts för bedrägeri kan du också vända dig till polisen med en anmälan. Det är tråkigt att kunder utsätts för det här. Det är fruktansvärt att äldre råkar ut för det här. Facebook och via telefon, man ombedes sedan fylla i sina person. På sin hemsida hur mycket är normal puls skriver Ica att det just nu cirkulerar bluffmeddelanden i företagets namn.

 Det är ju det här som avsändarna lever.Ica rekommenderar alla sina kunder att inte lämna ut sina uppgifter till avsändarna eller klicka på länken.