Home / Import av fordon

Kattmask. Import av fordon

import av fordon

produkt. Tyvärr är det dock inte alltid så enkelt som att bara beställa, importera och sälja. Ej heller gick de med på att låta importören returnera varorna eller på

något sätt kompensera kunden. Importörens första reaktion var såklart att ringa leverantören i Kina. Kontakta oss om du har frågor eller vill boka tid för registreringsbesiktning. Den mest välkända, och största, handelsmässan i Kina är Canton Fair i Guangzhou. Därtill är service och tillgänglighet på reservdelar ingen självklarhet. Identitetsmärkningen kontrolleras mot den utländska registreringshandlingen. Det finns ett stort intresse för import av fordon från Kina. Exempelvis ställs olika krav på ATV och hjullastare. Normalt lämnar fordonstillverkaren med tre nycklar. I andra fall krävs det att en tredjepart (exempelvis SGS eller Bureau Veritas) utfärdar ett certifikat. Det är helt och hållet kundens ansvar att så sker. Vilket alternativ som gäller beror även det på typen av fordon man importerar. En kopia på köpehandlingen ska också skickas till Skatteverket. Det visade sig snabbt vara lönlöst då leverantören inte hade någon aning om vilka krav som ställs inom EU på Jetskis. De viktigaste direktiven att hålla koll på, vid import av fordon, är CE Machine Directive och CE EMC. Överlåtelsebevis: Om anmälningsdelen inte har använts som överlåtelsebevis skall ett separat överlåtelsebevis bifogas vid registrering. Handelsmässor Det finns ett flertal mässor i Kina för fordon och reservdelar. Ett fordon som du har importerat från ett land utanför EU eller från ett EES-land ska alltid förtullas. Det kan låta konstigt, men faktum är att man aldrig kan förutsätta att en kinesisk leverantör vet vilka direktiv som gäller inom. I dessa fall ska det bifogas ett förtullningsbeslut. Allmän information, om fordonet har en giltig utländsk registrering och en gällande utländsk trafikförsäkring, får du köra fordonet i högst en vecka från det att fordonet förs in i landet. Trafikförsäkring: En trafikförsäkring ska vara tecknad och ett bevismärke/försäkringsansökan bifogas vid registrering. Observera att många EU-länder har en del 1 och en del 2 av registreringshandlingen du måste silja line kabinen få med dig båda för att få en godkänd ursprungskontroll. Den finns normalt instansad i fordonets chassi och på en särskild tillverkarskylt.

Det räcker att ett av kriterierna är uppfyllt för att fordonet ska räknas som nytt när det gäller mervärdesskatt Överlåtelsebeviset ska vara undertecknat av säljaren och köparen samt vara daterat. Hur undviker man då en sådan situation Är fordonet avregistrerat räcker det med Del 1 av registreringsbeviset vid registrering på Åland. Observera att beslut om bilskatt inte behövs för fordon registrerade i Finland. Shenzhen ligger stockholm cirka 200 mil söder om Shanghai. Var hittar man leverantörer, för att få köra fordonet efter att den första veckan passerat krävs en tillfällig registrering. Vid köp av ett fordon utomlands ska du alltid kontrollera fordonets identitetsmärkning.

När ett från Sverige eller Finland importerat fordon registreras på Åland skall den person som önskar registrera fordonet ha med sig följande.Import och införsel av fordon.Här får du veta vad du ska göra om du köper ett fordon i ett annat land och tar det till Sverige.

Import av fordon

Registreringsbevis, när ett från Sverige eller Finland importerat fordon registreras på Åland skall den person som önskar registrera fordonet ha med sig följande handlingar. Varav de flesta är inkluderade i CE direktivet. Beslut om bilskatt och förtullningsbeslut ska bifogas. Kopior godkänns inte, eller om fordonet varit i trafik i mindre än 6 månader. I många fall kan man också få fotboll en viss mängd reservdelar inkluderade vid beställning.